Strona główna  →  DPFA Europrymus  → Aktualności →  Wpis

Szkoła otwarta na wielokulturowość

W ostatnim tygodniu uczniowie klas 4,6 i 8 wybrali się w kulinarną podróż po krajach Europy. We Włoszech skosztowaliśmy pysznej pizzy, foccacii i tiramisu. Niemcy powitały nas śniadaniem składającym się oczywiście z kiełbasy i wyjątkowej sałatki ziemniaczanej. W Hiszpanii czekały na nas cytrusy i desery, zaś w Anglii herbata i ciasteczka. Grecja ugościła nas oliwkami, chałwą i sałatką, na koniec porywając do Zorby. Uczniowie goszczący w we Francji mieli okazję spróbować chrupiących bagietek i maślanych croissantów, zaś w Austrii czekały na nas knedle i kruche ciasteczka z konfiturą. Zajęcia odbyły się w ramach projektu SZKOŁA OTWARTA NA WIELOKULTUROWOŚĆ – KUCHNIE ŚWIATA.


Scroll to Top